Institutional

/Institutional

NE Orthodontic Labs Addition

,

Location: Wilmington, MA When New England Orthodontic Laboratories needed an "expander" of their own, they called on Channel to design and build their new 5,100sf addition to welcome their highly innovative, leading-edge 3D modeling equipment and digital departments.  Commencing construction during winter conditions, exterior highlights involved extensive sitework to provide additional parking and new storm [...]

Merrimack College Hockey Locker Rooms

,

Location: North Andover, MA This project consisted of a complete gut and renovation to both Women’s and Men’s Locker room facilities. The women's ice hockey team received a brand-new locker room, in addition to a team lounge and dining area, bathrooms, coaches' offices and various other amenities servicing the sports medicine, strength and conditioning and [...]

Phillips Academy Andover

Location: Andover, MA In addition to a variety of renovations and upgrades to their historic buildings, in 2012 Channel Building was the first contractor to perform a design-build project at Phillips Academy Andover.  Phillips has engaged Channel Building to renovate student dormitories and faculty resident spaces including upgrading life safety systems, updating finishes and replacement [...]

Christ Church Andover

Location: Andover, MA This design-build renovation of an original HH Richardson designed building consisted of designing and building the nave balcony to accept a new Opus 137 organ, that was manufactured by C.B. Fisk Company of Gloucester, along with major floor and ceiling acoustical improvements and HVAC requirements needed to support the new organ.  

South Church

Location: Andover, MA On one of the most historic streets in Andover, this prominent church building needed an 8,000 sq. ft. addition as well as an 11,000 sq. ft. renovation. Together with the architectural firm of Margulies & Associates, Channel added a new chapel, classrooms, teen center and administrative offices.

Salemhaven Nursing Home

Location: Salem, MA This major renovation created a clean new interior that included resident rooms, nurse’s stations, visiting rooms and common area, as well as a new atrium entranceway and landscaping. Channel worked with Hastings & Hoffman Interiors to complete the project on time and within budget.

console.log('hiding'); container.hide(); } });